tirsdag 22. mai 2012

Forebygg demens med fisk


Endelig er det klart for grillsesongen og da er grillet laks i pitabrød en enkel og god favoritt til sommerkvelden. Laks er blant de fete fiskene som makrell, sild, ål og brisling. Fet fisk er kjent for sine høye verdier av omega-3.  De magre fiskene som torsk, sei, kolje, lyr og gjedde er også sunne samt de halvfete  typene som ørret, steinbit, kveite og piggvar er fulle av gode næringsstoffer. De magre og halvfete fiskene inneholder mindre fettløselige miljøgifter enn de fete. Omega-3 finnes i alle typer fisk i ulik mengde, men mest i de fete fisketypene. De magre og halvfete fisketypene inneholder blant annet også D-vitamin og B12-vitamin.. Så derfor er det viktig å variere i hvilken type fisk du spiser hver uke! Her har du oppskriften på grillet laks i pitabrød som kommer fra God Fisk:

Grillet laks i pitabrød
700 g laksefilet eller 4 ferdig lakseburgere
4 stk pitabrød
olivenolje, aluminiumsfolie, salt og pepper
tomat,rødløk, agurk, persille, dill, issalat, olivenolje, gresk yoghurt
Skjær laks i serveringsstykker og pensle med olje og dryss salt og pepper over. Brett et stykke alumiumsfolie firedobbelt, ca 15 cm stort til hvert laksestykke, pensle foliene med olje. Legg laksestykkene på foliene og grill dem i ca 3 minutter på hver side. Skjær opp grønnsakene i skiver. Varm pitabrødene på grillen og del dem i to. Fyll pitabrødene med salat og laks og hell over litt olivenolje eller litt gresk yoghurt. For mer inspirasjon til spennende fiskeoppskrifter les her.


klem Siv



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar