onsdag 9. januar 2013

Hjertegod vintermat


Varme grønnsaker er fylt med masse god næring og perfekt en kald vinterdag enten som en egen rett eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. Denne ovnsbakte salaten inneholder blant annet hvite bønner. Bønner er supersunt og gir deg protein, B-vitamin, kalsium, sink og magnesium. Dette er viktige næringsstoffer som styrker immunforsvaret og er godt for hjertet. Her har du oppskriften på ovnsbakt salat som er hentet fra frukt.no. Der kan du finne inspirasjon til oppskrifter samt fakta om frukt og grønt.
1 ss raspolje
1 stk gul squash delt på langs i skiver
1 stk aubergine delt på langs i skiver
1 stk rødløk i skiver
1 stk rød paprika delt i to
1 boks hvite bønner
1 stk finhakket hvitløk
2 ss balasamicoeddik
2 ss olivenolje
15 blader frisk basilikum, nykvernet pepper, evt litt revet parmesan
Skjær aubergine og squash i 1 cm tykke skiver på langs og dryss på litt salt og la de safte seg i 15 min. Stek aubergine skivene i en varm tørr panne. Smør en langpanne med raspolje og legg i alle grønnsakene. Dryss over finhakket hvitløk. Bak grønnsakene i ovnen på 200 grader i ca 20 min. De siste 5 minuttene skal bønnene bakes med. Bland de ferdig bakte grønnsakene med basilikumbladene, balsamicoeddik og olje og server med nykvernet pepper/parmesan over!


klem Siv

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar