tirsdag 27. januar 2015

Hold hjernen frisk med fisk

Fisk er viktig i et sunt kosthold. Fisk er supermat for hele kroppen. Fisk inneholder omega-3 fettsyren som er bra for både kropp og sjel. Mattilsynet anbefaler fisk til middag gjerne 2 til 3 ganger pr uke. De anbefaler også å bruke fisk som pålegg. Les mer her. Fet fisk er en god kilde til protein, selen og jod. Forskning fra British Journal of Nutrition viser at Omega-3 fettsyren øke blodtilførselen til hjernen, noe som kan forhindre demens. Omega-3 fettsyren forebygger også utvikling av hjerte- og karsykdommer, slag, senker det dårlige kolesterol LDL, samt senker antall triglyserider. Omega-3 fettsyrene har en god effekt på blodet som forhindre utvikling av blodpropp, samt reduserer betennelser i kroppen. Les mer om demens hos HelseNorge sine sider her og hos Nasjonalforeningen her. Hold hjernen frisk med fisk og spis litt fisk hver dag og få en super helse!

klem Siv


1 kommentar:

  1. Dette smaker sikkert nydelig! Fisk er både sundt og godt, og fiskesuppe er virkelig festmat. Hilsen fra Tove

    SvarSlett