onsdag 25. februar 2015

Gressløk forebygger demens


Gressløk er en viktig urt som har et høyt innhold av antioksidanter. Gressløk består av blant annet vitamin C, vitamin E, folat, magnesium, jern, kalsium og betakaroten. Gressløk er rik på kostfiber og er en urt vi bør ha i maten hver dag. Gressløk inneholder også et stoff som heter allicin som har en anti-bakteriell, anti-virus og anti-sopp egenskaper. Allicin har evnen til å redusere kolesterol, senke blodtrykket og bidrar til å redusere risiko for hjerte- og karsykdommer og demens.  Allicin finnes i gressløk, hvitløk, vårløk, purre og sjalottløk. Gressløk bedrer fordøyelsen samt er mildt beroliggende. Les mer om helseeffekten her.
Næringsinnhold til gressløk finner du her. Les mer om gressløkens gode egenskaper her og her og på FB her. Gressløk er nydelig i alt fra eggeretter, supper, sauser, salat og urtesmør.

klem Siv





1 kommentar:

  1. Dette er spennende! Men vi må vel spise ganske mye for at det skal få effekt?
    Jeg synes gressløk er kjempegodt. Hilsen Tove.

    SvarSlett