onsdag 2. september 2015

Hjemmelaget høstsuppe



Våre kostvaner kan øke risikoen for demens og kognitiv svikt. Et sunt kosthold kan bidra til å redusere risikoen for å utvikle hjerte- og karsykdommer samt demens. I følge HelseNorge vil et kosthold med høytinntak av grønnsaker, frukt, fullkornsprodukter, belgfrukter, fisk og planteoljer gi nedsatt risiko for demens. Matvarer med lavt innhold av karbohydrater kan forebygge demens. Høsten er perfekt tid for å lage en nydelig hjemmelaget suppe! Grønnsaken jordskokk er supergrønnsaken som har få kalorier, rik på kostfiber inulin som gir en søt smak og gir lavt blodsukker. Perfekt for deg som har diabetes eller ønsker å redusere inntak av karbohydrater og sukker. Jordskokk er rik på kalium, kalsium, folat og magnesium. Mer om næringsinnhold til jordskokk finner du her. Her har du oppskriften jeg fant hos Frukt.no på en super sunn høstsuppe som er rask å lage.Jordskokksuppe5 dl grønnsaksbuljong
5 dl melk/laktosefri melk
400 g jordskokk ca 6 stk
2 ss olje til steking
100 bacon
1 dl hakket kruspersille
smak til med salt og pepper
Kok opp buljong og melk. Skrell jordskokk Skjær 1 jordskokk i tynner skiver for å ha i suppen og resten i biter og kok til det er mørt. Mos så alt i stavmikser. Stek jordskokkskivene i olje og fres baconstrimlene. Server suppen med sprøstekte jordskokkskiver, bacon og finhakket kruspersille.  Flere gode oppskrifter på supper
finner du her. Velbekomme!
 
klem Siv

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar