Jeg elsker norske bær fra skog og hage, og synes vi alle burde bli flinkere til å spise mer av disse skogens sorte gull. Da tenker jeg på både blåbær fra skogen eller som hageblåbær og solbær fra hagen. Begge bærene er supersunne og er nydelige både som friske eller frosne i müsli, grøt eller som tilbehør til is eller vaniljesaus. Begge bærene er også superbær som saft både varm og kald. Blåbær og solbær er kjent for sitt høye innhold av antioksidanter som beskytter mot frie radikaler. Antioksidanter er viktig for et godt immunforsvar og styrker kroppens fordøyelssystem samt reduserer antall fettceller i kroppen. Dette gjør at både blåbær og solbær også forebygger mot hjerte- og karsykdommer. Er du dårlig til beins og det er vanskelig for deg å bøye deg for å plukke bær, finn frosne fine bær i frysedisken og kos deg med de til høstens friske bær kommer i din lokalbutikk. Bondens marked er et supert sted å finne kortreist og ren mat, samt din nærmeste gårdsbutikk. Les mer om blåbær her og solbær her. Spennende oppskrifter med bær finner du her.
klem Siv
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar