lørdag 27. juli 2013

Gulrot forebygger demens


Fargerik mat er kjent for sitt høye innhold av viktige vitaminer og mineraler. Den oransje gulroten ble oppdaget i Afghanistan for 2000 år siden og kom til Europa på 1500-tallet. Gulrot var opprinnelig rødlilla og ble på 1800-tallet foredlet til den oransje fargen den har i dag. Gul og oransje mat er kjent for sitt innhold av fargestoffet betakaroten. Gulrot har et høyt innhold av fargestoffet betakaroten som blir omgjort til A-vitamin i kroppen. A-vitamin er blant annet viktig for synet, huden, kreftbekjempende, senker kolesterol, øker læreevne og hukommelse samt reduserer risikoen for hjerneslag. Kost med høyt inntak av antioksidanter beskytter hjernen mot skadelige frie radikaler som er økende med alderen samt beskytter hjertet. Antioksidanter er stoffer som finnes i frukt, bær og grønnsaker. Antioksidanter beskytter cellene våre mot skadelige stoffer som kalles frie radikaler.  Les mer om helsegevinst og gulrot her. Her får du oppskriften på en himmelsk smoothie med gulrot og mango som jeg fant hos frukt.no: 
Gulrot og mango smoothie
1/2 mango 
2 skiver frisk ananas eller 1 hel mango
1 dl appelsinjuice
1 stk gulrot
6 stk isbiter
Skrell frukt og skjær i biter. Legg alt i en blender eller stavmixer og mos godt. Serveres med en gang!


klem Siv

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar