mandag 9. desember 2013

Fet fisk forebygger demens


Gled deg til julen og la de gode råvarene få plass på festbordet! Sild er ved siden laks, brisling, ål og makrell fet fisk som gjør godt for hjerte- og karsystemet samt forebygger demens. Fet fisk inneholder ved siden av omega-3 også vitamin D.  Sild inneholder ved siden av omega-3 også vitamin A, D og B12. Les mer om fet fisk her og her hos Fiskesprell. Bildet over viser den populære julesildvarianten tomatsild. Denne oppskriften er laget med ferske cherrytomater og oppskriften kommer fra God Fisk her. I Dagbladet av 9. desember forteller om en svensk studie fra det Karolinska institutet at omega-3 påvirker hjernen.  Studien viser at omega-3 kan passere blod-hjernebarrieren og kan virke på selve hjernen. Husk å sjekke omega-3 nivå i kroppen. Hvis disse ligger lavt, bør man øke inntak av fisk/omega-3. Det vil øke våre kognitive evner, dvs evne til å bruke hjernen på best mulig måte, dvs evnen til å tenke og tilegne seg kunnskap.  Dette betyr at fet fisk er bra ikke bare for hjerte- og karsykdommer men også for hjernen og dermed forebygge demens.  Nyt julen med fet fisk!

klem Siv




1 kommentar:

  1. Takk for interessante opplysninger, Siv. Og i tillegg til å være sundt, så er sild også veldig godt! Sild må på julebordet 1. juledag.
    Beste hilsener fra Tove

    SvarSlett