tirsdag 24. januar 2017

Alkohol øker risikoen for demens

Alkohol øker risikoen for tidlig demens! Forskning viser at flere risikofaktorer kan påvirke for tidlig demens. Alkohol øker risikoen fem ganger, mens å rammes av slag øker risikoen nesten tre ganger. Livsstil og kosthold er viktige faktorer man kan gjøre noe med for å forebygge demens. Les mer om forskning her.  Forebygging av demens er viktig. Et sunt og variert kosthold med økt inntak av fargerike frukt og grønnsaker forebygger god helse og livsstilssykdommer som diabetes2 samt hjerte- og karsykdommer og demens.  Et høyt inntak av antioksidanter beskytter kroppen og cellene mot skadelige, frie radikaler som kan skade cellene våre.  Røyk og stress kan øke kroppens produksjon av frie radikaler. ( Frie radikaler er stoffer som kroppen produserer når den forbrenner oksygen.) Antioksidanter motvirker skadelig nedbrytning av cellemembran i kroppen og motvirker utvikling av sykdommer som kreft og hjerte- og karsykdommer. Les mer om alkohol hos Nasjonalforeningen her. Spis fargerik mat hver dag som gir deg et godt immunforsvar og god helse!


klem Siv

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar