søndag 16. desember 2012

Hjertegod mat - Havrerot



Hjertegod mat - Havrerot
TV-serien Det norske måltid er en spennende reise gjennom hele Norge med mat som tema! I serien blir tradisjonsmat presentert fra sted til sted. En gammel rotgrønnsak som heter Havrerot har fått nytt liv. Bildet over er fra Yngve Ekren/Aftenposten. Han har laget retten du ser på bildet ovenfor som er havrerøtter som er kokt i en blanding av melk og vann og saften av 1 sitron, servert med smør og salt. Enkelt og nydelig! En rotgrønnsak vi virkelig bør få frem i lyset! Den kan spises som gulerot og er perfekt i supper, stuing eller som chips. Den er også god som kald. Havrerot ble nominert til årets nyskapning i Det norske måltid 2012! Havrerot har super helseeffekt som rensende på lever og galle, effektiv for arteriosklerose samt reduserer høyt blodtrykk og stress. Havrerot er hjertegod mat! Altså en super vintergrønnsak! Les mer om havrerot her.  

klem Siv

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar