Hjertegod
mat - Havrerot
TV-serien Det norske måltid er
en spennende reise gjennom hele Norge med mat som tema! I serien blir
tradisjonsmat presentert fra sted til sted. En gammel rotgrønnsak som heter
Havrerot har fått nytt liv. Bildet over er fra Yngve Ekren/Aftenposten. Han har laget retten
du ser på bildet ovenfor som er havrerøtter som er kokt i en blanding av melk
og vann og saften av 1 sitron, servert med smør og salt. Enkelt og nydelig! En
rotgrønnsak vi virkelig bør få frem i lyset! Den kan spises som gulerot og er
perfekt i supper, stuing eller som chips. Den er også god som kald. Havrerot
ble nominert til årets nyskapning i Det norske måltid 2012! Havrerot har super
helseeffekt som rensende på lever og galle, effektiv for arteriosklerose samt
reduserer høyt blodtrykk og stress. Havrerot er hjertegod mat! Altså en super
vintergrønnsak! Les mer om havrerot her.
klem Siv
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar