mandag 25. mars 2013

Hjertegod burger


Planlegger du mat til påsken, kanskje disse hjertegode burgere av linser er noe for deg? Linser er supermat og er en viktig kilde til vitaminer og mineraler. Linser er full av fiber, vitamin B, kalsium, kalium, magnesium, sink, selen og protein. Virkelig en råvare vi burde bruke mer i vårt kosthold! Linser finnes som gule, røde, grønne, sorte og hvite.  Røde, grønne og brune trenger ikke å bløtelegges, men skylles godt. Linseburgerene inneholder også mandelpoteter, egg og purre. Eventuelt kan du bytte ut purre med finhakket kruspersille eller andre urter du liker eller løk. Nettsiden til Norsk Vegetar Forening har en fin oppskriftside som du finner her. Her har du oppskriften på mine hjertegode burgere:
1 dl linser
1/2 purre eller finhakket kruspersille
200 g kokte poteter
1 dl strøkavring
1 egg
litt havsalt

Kok linser som angitt på pakken. Kok poteter til de er møre. Skyll av vannet fra linsene og skrell potetene. Bland alt godt sammen. Forme med spiseskje små burgere som du steker med litt smør i panna. Ps. Bruk vann når du former burgerene med skje. Dette er super turmat i påsken eller til lunsj med hamburgerbrød eller som middag med råkostsalat eller fullkornris. God påske!

klem Siv

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar