Antioksidanter forebygger demens. Rotgrønnsaker inneholder viktige antioksidanter, vitaminer, mineraler, sporstoffer og fiber. Gulerot, sellerirot, kålrot og rødbete er næringsrike grønnsaker som smaker like godt bakt i ovn som skåret i skiver som vist på bildet eller servert i en råkostsalat. Her har du oppskrift på ovnsbakte rotgrønnsaker fra Frukt.no:
200g sjalottløk
200g chioggiabete/rødbete i båter
200g gulerot i staver
200g knollselleri i trekanter
200g persillerot
1 dl olivenolje
1 stk sitron i skiver
1 stk rød chili
1 ss sukker
1 ts salt
Slik gjør du det: Skrell sjalottløken og del i fire. Skrell rotgrønnsaker og skjær i grove staver. Bland alt godt og legg i ildfast form med sitronskiver. Del chili på to på langs og fjern frøene. Legg chilien sammen med grønnsakene. Hell over olivenolje over grønnsakene og dryss på sukker og salt. Bak grønnsakene ved 180 C i ca 20-25 minutter. Vend forsiktig underveis. Ovnsbakte rotgrønnsaker smaker nydelig alene eller som tilbehør til de fleste retter. Flere inspirasjoner til oppskrifter med grønnsaker finner du hos Frukt.no
klem Siv
Dette smaker sikkert deilig, er lettvindt og sundt. Med andre ord - alle gode ting er tre! Hilsen Tove
SvarSlett