onsdag 6. februar 2013

Hjertegod - havrekjeks


Det nærmer seg morsdag og Valentinesdag og tid for å kose seg litt ekstra. Da er kanskje disse hjertegode havrekjeks med mandelmel noe for deg? Havre og mandler styrker immunforsvaret og inneholder gode antioksidanter. Havre inneholder blant annet magnsium, jern og sink og fiber som er godt for fordøyelsen. Mandelmel inneholder flerumettet fett, dvs det sunne fettet, protein,  E-vitamin, B-vitamin, Kalsium, jern, sink, selen og magnesium. Mandelmel er også smart ved at det gir lav blodsukkerstigning og er egnet for diabetikere og alle som vil redusere sitt sukkerinntak. Mandler gir lav glykemisk indeks som vil si at det bruker lengre tid på fordøyelsen og gir deg jevnere og mer stabilt energinivå i kroppen. Mandelmel er glutenfritt og ved å bytte ut vanlig havregryn med glutenfritt havregryn har du en glutenfri hjertegod havrekjeks! Her for du oppskriften på hjertegode havrekjeks med mandelmel. Husk det som er godt for hjertet er godt for hjernen! 
Havrekjeks med mandelmel
100 g smør
1 egg
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 dl havregryn evt glutenfri havregryn
1 dl mandelmel
Rør alt godt sammen og lag små kuler som presses flate på et bakepapir.
Stekes ved 175 grader i ca 15 minutter. 

klem Siv

1 kommentar: