onsdag 12. juni 2013

Hjertegod mat


Blåbær er favorittbær til mange også undertegnede! Den friske smaken gjør den perfekt i alt fra müsli, grøt, muffins, kaker og smoothie. Blåbær er en av de kraftigste antioksidanter som finnes, det vil si den er fylt med stoffer som beskytter cellene våre mot frie radikaler som bryter ned og ødelegger cellene våre. Frie radikaler er blant annet røyk og forurensning. Derfor er det viktig å beskytte cellene våre. Antioksidanter nøytraliserer frie radikaler og reduserer den oksidative prosessen. Blåbær inneholder et stoff som heter antocynin som utvider blodårene og hindrer at det bygger seg opp belegg på innsiden av blodårene. Dette gjør at blåbær forebygger mot blodpropp og kjerte- og karsykdommer samt har en stimulerende effekt for hjernen og forebygger dårlig hukommelse! Husk en håndfull blåbær hver dag! Les mer om antioksidanter hos Forskning.no Nyt sommeren med blåbær! 

klem Siv

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar