torsdag 27. juni 2013

Syv hjertegode


Sommer er tid for å spise fargerikt av både bær, frukt og grønnsaker. Av de tyve bær, frukt og grønnsaker som inneholder mest antioksidanter, er syv av dem røde: Det er jordbær, tranebær, bringebær, kirsebær, røde druer, rødbete og rød paprika. Fyll opp tallerken hver dag med litt røde matvarer! Nå er det høysesong for jordbær! Jordbær er med sin hjerteform et naturlig symbol for kjærlighet. Jordbær inneholder store mengder antioksidanter, spesielt en kraftig antioksidant, fenoler som kjennetegnes den sterke rødfargen.  Jordbær er godt for hjerte, betennelser samt forebygger aldringssymptomer i hjernen.  Nyt norske jordbær akkurat nå og kanskje er du heldig og har egne jordbær på terrassen eller i hagen? Klikk deg inn til fristende oppskrifter med jordbær her.

klem Siv

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar