tirsdag 11. september 2012

Smarte råd mot stress



En aktiv hverdag fylt med mange gjøremål kan være nyttig og sunt, men kan også raskt bli for mye og gi deg farlig stress. Kronisk stress kan ofte gi for høyt blodtrykk og forårsake blodpropp i hjertet og hjernen. Mange bruker trening som løping og spinning som middel for å dempe stress og for noen er dette en god løsning, men ikke for alle. For mange kan rolig trening som yoga og rolig tur være like sunt. Her er smarte råd mot stress:
1. Lytt til din kropp og stopp opp når kroppen sier i fra. 

2. Trening styrker kroppen. Velg trening som passer din helse og din kropp.
3. Kosthold blir ofte der man slurver når man har det hektisk. Husk tilskudd av tran, vitaminer og mineraler når du har liten tid til å lage deg næringsrike måltider.  Høst og vinter er tid for ekstra tilskudd da vi har lite sol i disse periodene.
4. Hvile er viktig og spesielt nok søvn er viktig for en aktiv hverdag. Sett av tid til å finne indre ro, enten du hører på musikk, drikker en god kopp avslappende te eller kanskje unner deg litt massasjebehandling eller fotsone.
5. Legg planer som gir deg oversikt over hva du skal gjøre hver uke, slik at du lett kan si nei!
6. Sett av tid til mennesker som gir deg god energi:-)
Les mer om kunsten å mestre stress her og hvordan redusere høyt blodtrykk her. Ved å forebygge stress og redusere høyt blodtrykk styrker du kroppen samt forebygger viktige risikofaktorer som kan føre til demens.
klem Siv



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar