mandag 17. september 2012

Supermat - plommer


Norske plommer er virkelig supermat! Det finnes faktisk over 2000 plommesorter i verden.  Plommer finnes i fargenyansene rød, gul og blå. Plommer inneholder høye verdier av C -vitamin og viktige antioksidanter. Plommer inneholder antiokidanten polyfenoler som er en type antioksidant som kan forebygge hjerte- og karsykdommer. Vitamin C fremmer opptak av jern i kroppen og er viktig for sterkt bindevev i hud, brusk, bein og tenner. Plommer er bra mot treg mage. Les mer om dette her. Fullstendig næringsinnhold over plommer finner du herJeg elsker syltetøy og synes det er morsomt å plukke mine egne bær&frukt og lage mitt eget syltetøy. Jeg bruker plommesyltetøy til alt fra müsli, havregrøt, tilbehør til is,  som kakefyll, på scones og rundstykker. Her har du min oppskrift:
Plommesyltetøy
2 kg røde plommer
3-5 dl vann
1 kg sukker
1 pk syltepulver
Del opp plommene og fjern steiner. Kok opp plommene med ønsket mengde vann i ca 10 minutter. Overmodne plommer trenger mindre vann enn faste plommer. Velg mengde sukker i forhold til hvor sure plommene er. Jeg har valgt Certo syltepulver for å få god holdbarhet. Bland syltepulver og sukker. Ta kjelen til side og tilsett syltepulver/sukker fyll opp varme og rengjorte glass. Sett glassene på hodet til de er godt avkjølte.  Syltetøy bør oppbevares i kjøleskap. Hjemmelaget syltetøy enten av egne bær og frukt eller om du kjøper bær og frukt på butikken er supre gaver! Ta vare på gamle syltetøyglass eller glass fra fetaost, så har du egne syltetøyglass når du skal lage ditt eget syltetøy:-) Hos den søte bloggen Glutenfri og lykkelig fant jeg også en spennende oppskriften plommesyltetøy med kanel, nellik og vanilje. Her har du oppskriften på en sjokoladekake med plommer! Lykke til!

klem Siv

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar