torsdag 13. mars 2014

Tyttebær forebygger demens


Norske bær er skogen gull. Tyttebær er godt for mer enn fargerikt tilbehør til middag eller som nydelig dessert. Tyttebær er kjent for sitt antioksidant innhold med blant annet E- og C-vitamin og pektin samt inneholder benzosyren som gir den ekstra lang holdbarhet. (slik at du ikke trenger konserveringsmiddel). Mer om tyttebær med forslag til oppskrifter finner du her. Tyttebær er supermat som kanskje mange glemmer å bruke. Jeg bruker den hver dag over müsli og over havregrøt samt gir en himmelsk dessert i form av trollkrem. Svensk forskning fra Lunds universitet presenter i IFORM nr 5/2014 og VG, 24.01.2014 viser at tyttebær kan senke kolesterol, blodsukker og redusere vektøkning. Det er stoffet polyfenol i tyttebærene som muligens gir tyttebær de gode egenskapene.  Hvis tyttebær kan vise seg å kunne bremse effekten av fett i kosthold vil tyttebær kunne forebygge hjerte- og karsykdommer som igjen kan forebygge demens. Tyttebær er best som ren vare, det vil si fersk eller frossen. Så neste gang du handler mat, kanskje du bør ta med deg et par pakker frosne tyttebær? Klikk deg inn til Frukt.no og her finner du mange fristende oppskrifter på tyttebær. Kanskje tyttebær smoothie er din neste favoritt?

klem Siv

1 kommentar:

  1. Veldig nyttig informasjon. Og til høsten oppfordrer jeg alle til selv å plukke tyttebær.
    Kjøp deg en bærplukker og et rensebrett. Tyttebær er relativt tørre, så det går enkelt å rense. Min mann og jeg plukker både tyttebær, blåbær, krekling, villbringebær og multer hver høst. Da har vi bær hele vinteren. Bærturene er veldig hyggelige, i tillegg til at vi får god trim. God tur! Hilsen Tove

    SvarSlett