søndag 13. november 2011

Kardemomme reduserer det farlige fettet

Krydder er en viktig del av matlaging og er med på å gi maten riktig god smak. Krydder har forskjellige egenskaper. Krydder kan være så mye mer enn bare en god smak i en kake som bildet over viser fra nettsiden matprat eller i en middagsrett. Krydder har også  stor helseeffekt. Nyere forskning viser at følgende krydder; kardemomme, gurkemeie, kryddernellik, svartpepepper, rosmarin, paprika, hvitløk og oregano motvirker det farlige fettet triglyserid som forårsaker hjerte- og karsykdommer. (Kilde IFormnr 17/2011 viser til en undersøkelse fra Pennsylvania State Univeristy)  Neste gang du baker eller lager deg en god salat eller en varm rett, husk at krydder også har en super helseeffekt på det du spiser. Er du glad i kaker, kanskje disse kardemommekakene på bildet over er noe å prøve ut? Oppskriftene finner du på matprat.no. Bytt gjerne ut mel med spelt eller glutenfritt mel og dette blir en julekake som også er en søt vertinnegave eller julegave i en liten boks!

klem Siv

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar