tirsdag 15. november 2011

Steinaldermat - styrker immunforsvaret


Nordisk mat eller det mange vil kalle steinaldermat er viktig og næringssrik mat. Steinaldermat vil si et kosthold som finnes vilt i naturen. Steinaldermat består av bær, frukt og grønnsaker samt fisk, fugl og vilt. Det vil si blåbær, fet fisk som laks, sild og makrell, magert kjøtt som reinsdyr eller elg, nøtter, frø og belgfrukter som valnøtter og linser. Istedenfor sukker var honning naturlig søtningsstoff. Honning er nydelig i bakst og i varme drikker. Rotgrønnsaker er en viktig del av steinalderkosten. Det vil rotgrønnsaker som blant annet potet, gulerot, kålrabi, reddik, pepperrot, persillerot og rødbeter. Dette er rotgrønnsaker som er super og næringsrik mat. Dette er grønnsaker som inneholder viktige vitaminer og kostfiber. Sellerirot inneholder mye kostfiber og lite kalorier samt C-vitamin og B-vitamin. Absolutt en grønnsak vi burde spise mer av i hverdagen.  Rødbeter er også rik på kostfiber og B-vitamin samt Kalium. Gulerot er rik på A-vitamin som er viktig for synet og betakaroten som gir fin hudfarge og kålrot er ekstra rikt på C-vitamin. Les mer om de ulike rotgrønnsaker her. Steinalderkosthold gir deg mer omega-3, mer protein og mer vitaminer, og alt dette gir oss bedre immunforsvar og reduserer faren for hjerte-og karsykdommer samt mange andre livsstilsykdommer. Les mer om kosthold på nettsiden matoghelse og iform.

klem Siv

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar