fredag 11. november 2011

Røde epler

Røde epler er vakkert blikkfang til jul og gjerne i en gammel suppebolle. Epler er en god kilde til kostfiber og vitaminer. De fleste C-vitaminer ligger rett under skallet, så vask eplene godt (velg gjerne økologiske) og spis med skallet på. Epler øker fordøyelsen og er nydelig revet på varm havregrøt og som et godt mellom måltid. Epler er også supert i smoothies med banan og gulerot. Med en epledeler er det raskt å dele opp epler og legge på en skål som en rask og fristende dessert. Inspirasjon til oppskrifter med epler finner du på nettsiden til Frukt.no. Forskning viser at epler forebygger hjerte-karsykdommer ved at epler inneholder stoff som er positivt for blodårene og dermed også redusere risiko for slag. ( kilde: Wageningen Universitet i Nederland (ref. Journal of the American Heart Association,sept. 2011)


klem Siv

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar